Despre pseudo-idealişti

Just another random rant, fără vreo legătura cu vreun eveniment din perioada asta… serios.

E vorba despre o categorie de oameni: antreprenori, wannabe-stars, oameni compuşi din 90% PR şi 10% pure bullcrap. Ei au descoperit că e foarte uşor să te protejezi de feedbackul negativ pozând într-o panseluţă delicată care doreşte pacea în lume şi leacul pentru cancer, se înconjoară de chestii drăguţe şi nu are niciodată ceva negativ de spus despre nimic în public.

Hai să ne întelegem, chiar dacă toată ziua vomiţi optimism pe toate mediile posibile, chiar dacă îţi propui să stăpâneşti lumea în 5 ani, faptele tale rămân aceleaşi şi ar trebui judecate obiectiv. Un rahat făcut de-un idealist pute la fel de tare ca unul făcut de-un om normal. Ah da, credulii şi naivii vor sări să te apere când aşa-zişii hateri vor îndrăzni să-ti pună la îndoială geniul dar, din nou, ai făcut acelaşi rahat. Da, o să-ţi meargă o vreme dar la un moment dat bula se sparge şi nu rămân decât faptele. Vai, ce răi sunt oamenii ăia care încearcă să-i dea în cap individului care vrea numai bine, hai serios?

Vă admir, într-un fel, reuşiţi să vă rupeţi total de realitate şi să trăiţi în lumea voastră, sau cel puţin să daţi impresia că asta faceţi dar nu suport răspunsurile de genul “noi vrem numai bine dar e plină lumea de hateri care vor să ne dea la porci”.

N-am vreo problemă cu oamenii optimişti, să ne întelegem, eu vorbesc aici de fake-uri care au descoperit un scut gratuit impotriva feedbackului. Apropo, critica dată la mişto poate fi mai constructivă decât pupatul în fund.

Take it like a man, man, it’s a dog eat dog world out here.

si etichetat , , , . Salvati ca legatura de carte: link permanent. Publicati un comentariu sau lasati un ping: Linkul Ping-ului.

6Comentarii

 1. Publicat iulie 29, 2010 la 5:51 am | Link permanent

  Heeey! Parcă vorbeşti despre Apple! :D

 2. Publicat iulie 29, 2010 la 6:39 am | Link permanent

  Ma, pe tine te-a suparat cineva. Ia sa-mi faci o lista.
  Cu parere de rau ai dreptate, a cata oara, dar asta e o questie grava.

 3. Publicat iulie 29, 2010 la 6:59 am | Link permanent

  @Ionuţ, la nivel corporate, se încadrează şi ei oarecum :)
  @Marius: culmea e că de data asta nu m-a enervat nimeni în mod deosebit, e o chestie pe care vroiam s-o zic de mult timp dar mi-a venit cheful de scris de abia acum.

 4. Publicat iulie 29, 2010 la 8:49 am | Link permanent

  Bine zis!

 5. Publicat iulie 29, 2010 la 9:39 am | Link permanent

  Been there, done that! Anyways, e o chestie care mă frământă şi pe mine, dar niciodată nu-i dau de cap: nu reuşesc să-i înţeleg. :) )

 6. Publicat decembrie 21, 2010 la 10:24 pm | Link permanent

  @Ionuţ, la nivel corporate, se încadrează şi ei oarecum :) @Marius: culmea e că de data asta nu m-a enervat nimeni în mod deosebit, e o chestie pe care vroiam s-o zic de mult timp dar mi-a venit cheful de scris de abia acum.

Publicati un comentariu

Emailul d-voastra nu va fi niciodata publicat sau redistribuit. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>