Youtube player UI bug

Youtube a lansat de câteva săptămâni un update la UI-ul playerului. Au adăugat opţiunea de-a selecta calitatea streamului video între controlul de volum de sunet şi cel de extras.

Problema apare când vrei să schimbi volumul sunetului. Iconiţa în sine e suficient de mare cât s-o nimereşti dacă nu te grăbeşti dar e lipită de una mult mai mare, cea care controlează calitatea streamului şi care deschide un pop-up care acoperă total controlul de volum.

Eu, în 90% din cazuri, scap cursorul peste cea de-a doua zonă activă şi trebuie să aştept să dispară meniul de stream ca să pot să schimb amărâtul de volum.

Nu am date exacte dar mi-aş paria bonurile de masă că e mult mai folosit controlul de volum decât cel de calitate a streamului. Pentru că în 1000 de video-uri de pe YouTube, ai 1000 de calităţi ale sunetului iar volumul setat la înregistrarea făcută de Gigel în pivniţă o să rupă boxele la videoclipul lui X.

Cer prea mult dacă vreau aşa ceva: 

Nu-i mare lucru, doar să nu intre peste controlul de volum.

Dacă nu, mă mulţumesc şi cu o soluţie de genul hoverIntent adaptată la Flash.

si etichetat , . Salvati ca legatura de carte: link permanent. Publicati un comentariu sau lasati un ping: Linkul Ping-ului.

9Comentarii

 1. prăfuitu
  Publicat februarie 7, 2010 la 5:31 pm | Link permanent

  S-ar putea să te-nşeli în ceea ce priveşte frecvenţa cu care sunt folosite cele două… Eu nu folosesc aproape niciodată volumul (şi dacă-l folosesc, o fac doar să pun pe mut, să nu-mi bruieze winamp-ul :P ). Când vreau să dau mai încet sau mai tare, folosesc tastele dedicate de pe tastatură, pentru întregul sistem de operare.

  În schimb, calitatea întotdeauna o schimb (cea mai înaltă).

 2. Publicat februarie 7, 2010 la 5:41 pm | Link permanent

  Tu-mi vrei bonurile de masa, da?

  Eu folosesc youtube ca sa ascult bucati de concerte live /alte feluri de muzica. De aici si nevoia de a schimba volumul de la video la video din cauza calitatii inregistrarilor.

  Posibil sa ma insel, bug-ul ramane.

 3. Publicat februarie 7, 2010 la 5:58 pm | Link permanent

  there are others !? ca si eu patesc la fel :)
  bad ui design ? :(

 4. Publicat februarie 7, 2010 la 7:59 pm | Link permanent

  rezolva simplu daca fac sa dispara chestia de la volum cand “scapi” cursorul

 5. Publicat februarie 7, 2010 la 8:00 pm | Link permanent

  Bine, eu vreau să dispară cealaltă dar se poate şi şi. O chestie gen hoverIntent ar fi perfectă.

 6. Publicat februarie 7, 2010 la 9:03 pm | Link permanent

  Si eu iti vreau bonurile de masa pentru ca nici nu mai tin minte cand am folosit volumul din player-ul de la YT :)

 7. Publicat februarie 8, 2010 la 1:10 am | Link permanent

  Si eu patesc faza aia foarte stresanta cu butonul de volum acoperit. Eu il folosesc pentru ca nu imi place sa modific volumul la intregul sistem din cauza volumului care variaza de la un film la altul pe youtube. Din tastatura reglez doar volumul media playerului, am zis!

 8. Publicat martie 1, 2010 la 4:06 am | Link permanent

  Da, tare stresanta chestia, dar oare ce le ia asa mult timp s-o peticeasca? Si eu care voiam un player cu un control complex asupra stream-ului (salt inainte, inapoi, etc.), iar ei nu ofera o minima ergonomie…

 9. prăfuitu
  Publicat aprilie 29, 2010 la 5:04 pm | Link permanent

  Ui mă că au modificat ăştia playeru şi-au mutat volumul în stânga să nu se mai încurce între ele popup-urile alea! :) Happy now? :P

Publicati un comentariu

Emailul d-voastra nu va fi niciodata publicat sau redistribuit. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>