Gând despre lipsa de modestie

Cu bătaie lungă, chiar fără răutate:

Uitându-mă la vieţile şi vorbele celor de mai sus din jurul meu cred cu tărie că lăudăroşenia e pentru proşti.

Despre succesul oamenilor excepţionali vorbesc alţii.

si etichetat , , , . Salvati ca legatura de carte: link permanent. Publicati un comentariu sau lasati un ping: Linkul Ping-ului.

9Comentarii

 1. Publicat mai 26, 2009 la 11:36 pm | Link permanent

  De acord cu tine!

  Spune-le asta si altora.

 2. Publicat mai 27, 2009 la 8:42 am | Link permanent

  Exista o delimitare foarte fina intre laudarosenie si comunicarea propriei cariere. Cred cea mai buna abordare este sa iti prezinti obiectiv rezultatele si experienta, lasand la latitudinea celuilalt sa decida daca esti o persoana de succes sau nu.

  In momentul in care iti aduci singur aprecieri esti ca “vanzatorul de burlane” care isi lauda singur marfa. Imediat esti catalogat ca fiind unul dintre cei multi care care spun multe dar n-au facut defapt nimic.

  Adevaratii oameni de succes isi prezinta realizarile cu tact insa nu si le lauda singuri.

 3. Publicat mai 27, 2009 la 1:17 pm | Link permanent

  Bataia n-a fo’ prea lunga, am prins-o :) . Eu sunt intre si-ntre. Mai mult de acord cu tine, true.

 4. Publicat mai 28, 2009 la 6:44 pm | Link permanent

  Totusi trebuie sa apreciezi asta:

  “@DVictor: dimpotrivă, poporul român e ruşinat de el… face auto-ironie şi băşcălie… Nu ne lăudăm niciodată, noi vrem să plecăm capul pentru ca sabia să nu-l taie. Noi vrem să nu supărăm pe nimeni. Noi ascultăm house nemţesc, rock englezesc, r&b american pentru că ne e ruşine cu muzica noastră populară! Ne e ruşine că suntem români!

  Ai observat că la Eurovision fiecare ţară avea melodii cu specific naţional? Mai ales cei din Est. Mai ales ’moldovenii’ care au cântat ÎN ROMÂNEŞTE!!! Noi nu avem curajul să spunem cine suntem! Noi nu suntem modeşti (modestia implică un bun simţ), noi suntem ruşinaţi şi lipsiţi de mândrie! E o mare diferenţă.”

 5. Publicat iunie 3, 2009 la 10:39 pm | Link permanent

  Cred ca fiecare om simte nevoia de recunoastere, a unor calitati, realizari, sta inradacinat in noi, pentru ca in general ne raportam la altii, adica cum sunt eu fata de x. Nu cred ca exista om in lumea asta care nu s-a laudat mai mult sau mai putin, mai subtil etc…Chestia cu modestia sincer e aiurea adica nu cred in asa ceva. Personal cred ca modestia nu prea te ajuta in viata, mai degraba o parere buna despre sine chiar si exprimata, dute tu la un interview la un job si prezintate cu modestie si ai sa vezi ce efect are, vine altu laudaros, mai slab ca tine in profesiunea pe care o faci si-ti sufla jobul…Binenteles ca mai este laudarosenie iesita din comuna, chestii umflate…alea sunt persoane care sufera probabil lipsa de atentie si care se simt inferiori etc… Mai este si arta de lauda care o folosesc managerii si nu numai, folositoare in arta relatiilor interumane… De acord mai sunt sunt si laudarosi, plini de prostie, oameni care se lauda cu realizarile altora, sau cu realizari imaginare…

 6. Publicat iunie 4, 2009 la 4:35 am | Link permanent

  LolZZZZ

 7. evgen
  Publicat iunie 6, 2009 la 1:39 am | Link permanent

  daca afirmi ca esti modest… te lauzi.

 8. Publicat iunie 12, 2009 la 5:29 pm | Link permanent

  Am observat o practica destul de bizara si, pentru mine, neplacuta: unele posturi radio & TV isi fac reclama spunand ca ei sunt nr.1 in Bucuresti, in alte orase sau la nivel national. Pe mine, in calitate de posibil advertiser, acest mod de popularizare ma tine la distanta de institutiile in cauza.

  Indiferent de domeniu, azi, daca spui ca esti cel mai bun inseamna ca ai o problema.

 9. Dan
  Publicat iunie 13, 2009 la 12:57 pm | Link permanent

  Lipsa de modestie funcţionează în anumite cercuri.

  “Sunt super.”
  “Serios? Şi eu!”
  “Au! Nu mi-aş fi dat seama în veci. Nu păreai genul.”
  “Dacă-ţi spun.”

  Genul de chestii pe care le poţi înghiţi doar dacă eşti high pe urină de Donald Trump.

  Pentru restul, miroase a rahat de la un kilometru.

Publicati un comentariu

Emailul d-voastra nu va fi niciodata publicat sau redistribuit. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>