Brandul turistic naţional

Brandul turistic al Romaniei ar putea fi gata pana la sfarsitul anului,pentru brand si promovarea acestuia fiind disponibila suma de 75 de milioane de euro, iar din 2010 acest produs ar urma sa fie promovat, a declarat, pentru NewsIn, ministrul turismului, Elena Udrea.

“Licitatia pentru brandul turistic al Romaniei va avea loc probabil saptamana aceasta si intentionam ca pana la sfarsitul anului sa avem acest produs, urmand ca de anul viitor sa il promovam”, a afirmat Elena Udrea.

sursa: Wall-Street

Ne-am dat dracu, până la sfârşit-ul anului, da? La sfârşit de martie se organizează licitaţia, de 1 aprilie se anunţă fericitul câştigător, prin mai-iunie începe lucrul, în decembrie se lansează jucăria. 7-8 luni pentru brandul turistic al României, cu cercetare / studii cu tot. Ha!

Branding Romania e mort şi îngropat, sper doar că, în procesul ăsta anunţat de Nuţi, să fie implicate companii serioase care să-i bage minţile în cap.

PS: de Brand Iaşi s-a ales ceva?

via Picsel

si etichetat , . Salvati ca legatura de carte: link permanent. Publicati un comentariu sau lasati un ping: Linkul Ping-ului.

9Comentarii

 1. Dragos
  Publicat martie 17, 2009 la 11:12 am | Link permanent

  Radu, trebuie sa citesti mai atent textul, “intentionam” ca pana la sf anului…din 2010 ar urma sa fie promovat…din 2010 Martie, Iunie, Septembrie…e relativ.

  Eu zic ca stiu si ei despre ce e vorba si nu o sa fie gata pana la finele anului, de aia si-au si lasat o rezerva in comunicat. Dar daca o sa tina un an, nu o sa ne suparam si daca e asa cum stiu eu dintr-o sursa sigura, nu fac licitatie cu firme romanesti, deci excludem ca o sa iasa bullshit. (Nu zic ca nu mi-ar fi placut sa faca Brandient ceva, de altfel sunt cam singurii din Ro in stare sa sustina un asa proiect )

  PS Ah, si bani au gramada, 2 miliarde de euro de la UE, pentru branding si promovare…deci nici de bani nu se pune problema.

  Au toate atuurile sa faca ceva f bun, I say is happening…

 2. Daniel Chitu
  Publicat martie 17, 2009 la 11:13 am | Link permanent

  “PS: de Brand Iaşi s-a ales ceva?”
  Da, praful din gropile facute de primarie.

  Oare sunt singurul care atunci cand aude de brand de tara/judet/comuna, in Romania, ii starneste un zambet.

 3. Publicat martie 17, 2009 la 12:44 pm | Link permanent

  @Dragos o firma straina nu inseamna ca o sa iasa ceva bun…

 4. Publicat martie 17, 2009 la 1:10 pm | Link permanent

  Intr-adevar, asa cum am scris si la alt topic, cei trei secretari de stat de la MTurism au spus ca se demareaza lucrarile pentru brandul Romaniei, dar ca, din moment ce la noi in tara nu sunt specialisti adevarati in branding, licitatia se va face pentru si cu firme din strainatate.

  Dar nu va fi ceva facut pe genunchi si, in nici un caz, nu va fi facut ceva cu bani putini…sunt bani destui…atat de la buetul de stat, cat si prin POR.

 5. Publicat martie 17, 2009 la 1:12 pm | Link permanent

  @master yoda: asa sa fie! :)

 6. Dragos
  Publicat martie 17, 2009 la 3:26 pm | Link permanent

  La ora actuala in lume, doar Saffron poate face branding de regiune/tara la modul cel mai serios si eficient.

  Iar Wally deja ne-a zis ca ar dura un minim de 5 ani sa demaram un asemenea proiect :)

  Deci pana la sfarsitul anului…pica! :)
  Asta daca nu ne dorim un alt fiasco ca toate cele de pana acum :|

  Vom urmari actiunea si sa speram ca va avea succes :D

 7. Publicat martie 17, 2009 la 3:30 pm | Link permanent

  citeam pe undeva ca Udrea ar vrea sa foloseasca Dracula ca simbol al Romaniei pentru ca e deja renumit world-wide. ….

 8. Publicat martie 17, 2009 la 7:16 pm | Link permanent

  @Doru: rofl. asta e foarte buna. dar cred ca ar putea sa faca un morf intre Dracula, Ceausescu, Nadia Comaneci si Gica Hagi. Eu zic ca ar iesi ceva… deosebit! rofl.

 9. Publicat aprilie 2, 2009 la 8:02 pm | Link permanent

  Noi ne-am gandit sa facem un concurs despre acest Brand Turistic National. Oferim 2 vacante de Paste in Bulgaria. Una pentru toti participantii, iar alta numai pentru bloggeri… Mult succes tuturor :)

Publicati un comentariu

Emailul d-voastra nu va fi niciodata publicat sau redistribuit. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>