Dependent de Google?

Am aflat constientizat o chestie zilele astea, sunt dependent de Google

Gmail exclusiv pentru tot ce tine de e-mail, imi iau mailurile de pe toate conturile cu Gmail pentru ca imi place sa le am pe toate in acelasi loc, sa pot cauta prin tot daca am nevoie, de oriunde as fi. Imi place ca are un filtru de spam foarte puternic si nu trece aproape nimic de el inclusiv spam-ul romanesc.

Pentru IM, incerc sa migrez incet incet catre Gtalk, e mai simplu decat YM!, fara bling bling si face exact ce ar trebui > instant messaging < si aproape nimic mai mult. Sper ca Google sa nu renunte la dezvoltarea clientului desktop…

Reader e probabil primul site pe care-l deschid dimineata, de acolo aflu ce se intampla in “lume”, am incercat clienti desktop de RSS, am incercat Netvibes dar produsul Google mi se pare superior. Mai nou am descoperit posibilitatile sharingului de articole pe GReader, asa aflu chestii interesante de la contactele mele (raduceuca@gmai.com if you want to share).

Chrome folosesc de cand s-a lansat, am inceput migrarea incet, acum, il folosesc in proportie de 90%. Mai folosesc Firefox cand am nevoie de Screengrab sau Firebug.

Docs a intrat serios in workflow-ul meu, de multe ori deschid in el documentele primite pe mailul de la lucru, mi-e mai usor decat sa le downloadez si sa le caut prin foldere de fiecare data cand am nevoie de ceva.

Analytics e probabil cel mai bun sistem (gratuit) de contorizare / analiza a traficului. Chiar daca nu-l folosesc la fel de intens ca si Google Reader, m-am obisnuit cu el si nu l-as da pe altul. 

Picasa folosesc mai rar dar e foarte util pentru organizarea imaginilor si uploadul “la gramada”. Il folosesc ca si destinatie pentru pozele care nu sunt “demne” de Flickr 

Intr-un fel e bine, interfata asemanatoare pentru mai multe servicii inseamna adaptare mai usoara, usurinta in folosire. Sharingul de informatii intre aceste servicii este iar bun de multe ori, mai nou integrarea de gadget-uri in Gmail usureaza accesul la documente, calendar sau alte aplicatii 3rd party.

Intr-un fel e inspaimantator. Google stie prea multe despre mine, sunt sigur ca informatiile adunate sunt folosite pentru targetarea publicitatii (sa zicem ca nu ma deranjeaza, procesul e unul automat, pana la urma mai bine vad o reclama la Total Training decat una la un ziar de scandal) dar totusi… e scary si nu pot sa nu-mi aduc aminte de o vorba foarte inteleapta: “don’t put all your eggs in one basket”.

si etichetat , , , , , . Salvati ca legatura de carte: link permanent. Publicati un comentariu sau lasati un ping: Linkul Ping-ului.

11Comentarii

 1. Dragos
  Publicat noiembrie 24, 2008 la 2:52 am | Link permanent

  Add me too :) si sper sa faca un release la Chrome si pe Mac cat de curand :)

 2. Ionut Botizan
  Publicat noiembrie 24, 2008 la 7:55 am | Link permanent

  Inspaimantator, intr-adevar! :) ) Uite-aici contrast:

  Gmail: doar pentru PayPal si chestii ce implica bani
  Gtalk: numai la lucru, cu colegii (am fost constrans)
  Reader: niciodata
  Chrome: doar pentru teste (heh, vreau sa vezi si tu site-urile asa cum trebe :) )
  Docs: numai cand cineva insista sa dea share la un document; niciodata din proprie initiativa
  Analytics: dis one rulz!
  Picasa: am incercat image viewer-ul, dar pauza CMYK… Asa ca am ramas la FuturixImager!

 3. Publicat noiembrie 24, 2008 la 9:04 am | Link permanent

  Vorbeam acum ceva vreme cu niste colegi care lucreaza tot pe partea asta de web si le-am explicat ca din punctul meu de vedere Google e un monopol. E un fel “de Micrsoft pentru web, numai ca tot ceea ce produc ei imi place” :)
  Si ca sa raspund la intrebarea din titlu, da, sunte dependent de Google cam din aceleasi motive ca si Radu, mai putin Picasa. Daca ar face cineva un test de genul “How much are you addicted to Google?” dupa ce as raspunde la intrebari probabil as puncta 80-85% dar, din fericire, nu ma deranjeaza

 4. s.ovidiu
  Publicat noiembrie 24, 2008 la 11:46 am | Link permanent

  Same here… Gmail and Reader all the way.
  Docs il folosesc mai mult pentru a da share cu clientii la documente in care tin to-do list si bug tracking la proiecte.

 5. Gabriel Agu
  Publicat noiembrie 24, 2008 la 12:03 pm | Link permanent

  Bifez la: GMail, GReader, GTalk (via iChat), GDocs, Analytics. Singurul de care m-as putea lipsi e GTalk-ul, pe care l-am folosit extensiv cand nu aveam voie la job cu YM.
  Picasa nu m-a “prins” niciodata. Chrome nu am pe Mac, deocamdata (desi chiar caut o alternativa la Firefox, care e de o nesimtire crunta cand vine vorba de consum de RAM).
  “The question is not whether I’m paranoid, it’s whether I’m paranoid enough.”

 6. Publicat noiembrie 24, 2008 la 12:16 pm | Link permanent

  Scary indeed! :)

 7. Publicat noiembrie 24, 2008 la 3:23 pm | Link permanent

  Bifez Gmail, Docs, Analytics si Picasa. Problema pusa de tine e foarte pertinenta. Daca la o anumita informatie au acces anumiti oameni e doar o chestiune de timp pana cineva va abuza de aceasta putere. Problema si mai mare e daca de ex peste X ani Google va fi “bailed out” de catre un guvern care “te vrea tuns roackare” :)

 8. Publicat noiembrie 24, 2008 la 3:57 pm | Link permanent

  “de ex peste X ani Google va fi “bailed out” de catre un guvern care “te vrea tuns roackare” Google se pare ca colaboreaza foarte bine cu guvernul chinez de ceva vreme :P
  In rest se pare ca au aplicat cu succes “less is more” si eu sunt addicted de gtalk si gmail :)

 9. Publicat noiembrie 24, 2008 la 4:35 pm | Link permanent

  ah crap, la “de ex peste X ani Google va fi “bailed out” de catre un guvern care “te vrea tuns roackare” nu m-am gandit :) )

 10. Publicat decembrie 6, 2008 la 7:19 pm | Link permanent

  Pai si cum ai reusit sa iti pui adblock-er pe chrome? Sau iti plac reclamele? :D

 11. Publicat martie 15, 2009 la 1:11 pm | Link permanent

  De abia astept sa fie introdus si powermeter. Macar in SUA pt inceput.. dar va asjunde si la noi…

Publicati un comentariu

Emailul d-voastra nu va fi niciodata publicat sau redistribuit. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>