Internetics, ep II

internetics.jpg

E din ce in ce mai clara directia in care merge Internetics, in ultimii ani festivalul s-a apropiat foarte mult de un Effie pentru web. Nu se mai pune accent pe creatie ci pe eficienta. Acestea fiind spuse, ma astept ca de la anul sectiunea Web Graphic sa fie scoasa cu totul din cadrul festivalului. Decat sa ajunga bataia de joc a “industriei interactive”, mai bine renunta la ea.

Decat sa trateze vizualul cu o lipsa de interes evidenta, mai bine se concentreaza 100% pe marketing, vanzari, comunitati. Luati de aici criterii de jurizare la Web Graphic:

In cadrul competitiei Web Graphic toate lucrarile participante vor fi notate 100% in functie de design.
Atat, “in functie de design” e o generalizare suficient de nesimtita si de vaga incat sa nu ofere nici un fel de informatie legata de criteriile efective de jurizare. Participantii sunt 100% la mana designerilor de web profesionisti alesi in juriul. Bravos!

Ne-ar trebui un festival care sa premieze creativitatea, originalitatea, experientele multimedia interactive, site-urile care ofera din punct de vedere grafic, calitate, in masura in care ele chiar exista pe webul romanesc. Sa lasam IAB-ul sa-si imparta premiile pentru eficienta la Internetics.

Bonus, despre etica si Internetics, pe blogul lui Bogdan Gavrila.

si etichetat , , , , , , . Salvati ca legatura de carte: link permanent. Publicati un comentariu sau lasati un ping: Linkul Ping-ului.

7Comentarii

 1. Publicat septembrie 26, 2007 la 3:00 pm | Link permanent

  originalitatea nu se mai poarta de mult, pe ce lume traiesti?

 2. Dragos
  Publicat septembrie 26, 2007 la 4:28 pm | Link permanent

  Radu, lasa-i cu ale lor si fa-ti treaba ta. Astfel de “festivaluri” vor tot fi de acum incolo. Cei care isi vad de treaba le vor ignora tot timpul.

  Nu cred ca agentiile bune au nevoie de premii la Internetics sa castige conturi noi sau asta e un criteriu de departajare la un pitch.

  Discutiile astea pe seama oricarui “festival” de la noi, fie Internetics, fie Ad’Or sau Effie, mi se par irelevante si o lipsa de indeletnicire pentru cei care se implica in ele.

  Deci, no comment de acum incolo pe teme din astea :)

 3. Publicat septembrie 26, 2007 la 4:48 pm | Link permanent

  am impresia ca se merge catre zona dinosaurus de gen UTI, Siveco

 4. Khael
  Publicat octombrie 3, 2007 la 8:58 am | Link permanent

  Mi se pare o idiotenie pura ce se intampla de cativa ani cu Internetics-ul. Anul acesta am primit lista cu ponderile anumitor “puncte” din constructia unui site, la cele 3 mari categorii.
  Spre suprinderea mea am vazut o cota de 5% pentru design.
  Oare stimabilii profesionisti de la Internetics (Millenium cu genialul lor site WP) nu realizeaza IMPORTANTA unui layout BUN. Nu realizeaza faptul ca toate agentiile cand vor sa castige un client predau propuneri financiare si demo-uri de layout-uri?
  Cum dracu sa reprezinte 5% cand un layout prost ma “ajuta” sa-mi pierd clientul in mai putin de 5 minute!?

  Internetics … sper sa te bucuri de locul intunecat spre care ti-ai inceput alunecarea de cativa ani. EXECRABIL.

 5. Khael
  Publicat octombrie 4, 2007 la 11:13 am | Link permanent

  Revenind la ce am zis in postul anterior, ma gandesc ca au vrut sa ma contrazica, spunand ca design-ul conteaza 0% atunci cand SITE-UL ESTE MORT CA UN SOBOLAN PE AUTOSTRADA! 4 Octombrie, REST IN PEACE Internetics. Am vrut sa te vad, dar … “Problem loading page”!

 6. Publicat octombrie 7, 2007 la 12:32 pm | Link permanent

  Eu ma intreb de ce au renuntat la forum…? Oare s-or fi saturat sa fie criticati la ei in ograda?

 7. Publicat octombrie 7, 2007 la 1:38 pm | Link permanent

  las ca si-au facut blog, pacat ca nu-l baga nimeni in seama :) )

3 Ping-uri

 1. [...] Internetics, ep II [...]

 2. De catre Adrian Diaconescu » Blog Archive » NO COMMENT in octombrie 8, 2007 la 1:56 am

  [...] a fost criticat in ultima vreme din toate partile, si nu a spune ca fara motiv. Mai pun si eu unul si ma duc la [...]

 3. De catre Internetics » Blog Archive » despre web graphic in octombrie 8, 2007 la 10:11 am

  [...] Mai multe despre ce crede Radu, pe blogul lui. [...]

Publicati un comentariu

Emailul d-voastra nu va fi niciodata publicat sau redistribuit. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>