Chivas Bravia

chivas-bravia.jpg

Oare chestia asta se poate considera New Media Advertising? Probabil, e o utilizare neconventionala a unui mediu banal (fantana publica) pentru promovarea unui produs… Stati putin… am zis scris publica? Hmmm… E interesant si punctul asta de vedere, sunt curios cat costa fantanile din centrul capitalei si cum primesc autoritatile bani pentru a promova bauturi tari.

Maestria artistica a fost realizata de Daniel Gontz. Problema e ca nu am vazut nici unde vreun semn care sa imi indrepte neuronul mahmur spre Chivas. Probabil ca nici nu o sa vad pentru ca e cam interzisa reclama la asemenea o licoare… sau ma insel?

Dublul sens al operei intervine insa daca ne gandim ca Sony s-a facut cu o promovare foarte misto in centrul capitalei fara sa plateasca nimic. Propun ca Gontz sa primeasca un Bravia cadou! Hai sa fim seriosi, 80% din cei care vor trece pe langa fantani se vor gandi la Sony Bravia.

Nu prea vad legatura cu Chivas, care, mie imi dadea impresia de brand premium, exclusivist, destinat unui public foarte select si care nu reactioneaza neaparat la fantani colorate. Poate as putea face legatura cu Fanta, Policolor, Pepsi, orice altceva.

E interesant, e ceva nou si dintr-un punct de vedere foarte curajos. Niste oameni au muncit la “minunatie” si asta e de apreciat. Se incearca altceva. E in acelasi timp o miscare inutila pentru Chivas daca nu se pot lega de loc altfel decat prin comunicate pe net.

si etichetat , , , , , . Salvati ca legatura de carte: link permanent. Publicati un comentariu sau lasati un ping: Linkul Ping-ului.

4Comentarii

 1. Publicat iunie 30, 2007 la 5:17 am | Link permanent

  imi voi cere eu scuze pentru “gresilile” celor de la loewe. pr. E un proiect de arta, de interventie in spatiul urban, conceput si executat de gontz si sponsorizat de chivas. nu e nici o campanie pt nici o firma si nici o strategie de marketing….

 2. Publicat iunie 30, 2007 la 1:22 pm | Link permanent

  In cazul asta, greseala de comunicare e maricica, toata lumea a perceput actiunea ca pe o campanie Chivas. Ca si proiect de arta, analiza se face altfel. Felicitari si spor in continuare!

 3. Publicat iunie 30, 2007 la 2:51 pm | Link permanent

  da, greseala e maricica si nu sunt extrem de vesel din cauza asta….

 4. florin.maxim
  Publicat iulie 2, 2007 la 9:51 am | Link permanent

  Salut!
  nu pot decat sa fiu de acord cu gontz. chiar nu imi dau seama de unde s-a ajuns la chestia asta pt ca in comunicatul de presa dat de noi nu scrie nimic de genul asta.
  Chivas il sustine pe daniel gontz in toate manifestarile lui artistice si atat. de la idee si pana la realizare a fost o opera marca Gontz. nu e nici campanie, nici btl, nici nu mai stiu eu ce avion.
  toate bune!

Un Ping

 1. De catre vândpupăză » Blog Archive » Bravo Bravia in iulie 3, 2007 la 2:23 pm

  [...] pare ca este o tentativa de advertising pentru Chivas Regal. Citisem pe blogul lui novo despre chestia asta dar a trebuit sa o vad cu ochii mei ca sa imi dau seama de prostie. In primul [...]

Publicati un comentariu

Emailul d-voastra nu va fi niciodata publicat sau redistribuit. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>