applemania

MacBook Air

Steve Jobs are curaj. A ajuns cu Apple la un nivel care ii permite sa impuna noi standarde, sa convinga milioane de oameni ca o unitate DVD este inutila sau ca un notebook are nevoie doar de 1 slot USB. Da, exista DVD readere externe, huburi USB dar asta nu e cumva ceea ce vor oamenii sa evite?

MacBook Air este cel mai subtire ultraportabil din lume. Apple merita toate laudele pentru inovatia tehnologica adusa cu lansarea asta. MacBook Air insa este un produs destinat unei nise foarte restranse: oameni care au nevoie de mobilitate, se multumesc cu un ecran de 13.3″, se plimba doar prin locuri cu acces internet wireless, nu au nevoie de DVD-uri sau mai mult de un device care se conecteaza prin USB.

E foarte frumos, e bun de jucarie, poate in tarile in care wireless-ul e o banalitate, merita.

Chestia misto din prezentarea lui Jobs e insa legata de dezvoltarea iTunes, noua generatie de Apple TV si update-urile pentru iPod Touch si iPhone. Apple TV parca si-a gasit in sfarsit pozitia, ideea de inchiriere a filmelor online e interesanta, sunt curios cat de repede vor aparea utilitare care salveaza “pentru review” filmele downloadate prin

A fost interesant ca Jobs s-a balbait, a incurcat MB cu GB, o fi imbatranit masina de marketing?

si etichetat , , , , , , . Salvati ca legatura de carte: link permanent. Publicati un comentariu sau lasati un ping: Linkul Ping-ului.

5Comentarii

 1. Publicat ianuarie 16, 2008 la 8:42 pm | Link permanent

  Unele modele de Thinkpad vin fara unitate CD/DVD de vreo doi ani, deci nu e chiar o noutate, mai ales pentru sistemele ultra-portabile. In conditiile in care accesul wireless creste de la zi la zi iar stick-urile USB au devenit o banalitate, lipsa unei unitati DVD nu mi se pare absurda. Incet-incet, si acestea vor impartasi soarta floppy-disc-urilor.

 2. Publicat ianuarie 16, 2008 la 8:44 pm | Link permanent

  De acord Lucian, problema e ca nu in toate tarile wireless-ul este asa de raspandit.

 3. Publicat ianuarie 16, 2008 la 8:54 pm | Link permanent

  daca nu ai wireless iti poti lua un adaptor ethernet, sau il are inclus, nu stiu sigur

 4. Publicat ianuarie 16, 2008 la 11:27 pm | Link permanent

  A mai incurcat si Leopardu’ cu Tiger, s-a mai blocat “flickr”… Incep si ei sa mai faca greseli, ca doar nu is perfecti. MacBook Air mi se pare perfect pentru fete, nu stiu de ce am impresia asta … e prea fin :D

 5. Publicat ianuarie 17, 2008 la 6:03 pm | Link permanent

  De cand am notebook-ul apple pb (2 ani) o singura data am ars 1 dvd si mai reparat os x cu dovd-ul original, sofware in general le cumpar digital tiparesc serialul si asta e.
  Si daca pot sa ard prin softul de ei implementat (adica te poti folosi wireless de unitatetea la alt computer pc win sau mac) la ce-mi trebuie, Singurul element cel mai folosit este usb 2.0 . Intradevar ma folosesc si de firewire 400 cand ma contectez la hd extern. Oircum in ziua de azi sunt usb key de 4-8 giga , mai nou am auzit de 16, deci pui soft-ul de pe un dvd pe un usb key sa zicem. E gandit si accessoriat arhi suficient si are un pret bunicel, pe al meu notebook am dat 2700, asta costa 1700 in europa, 1000 de euro diferenta e ceva. Bine eu mai am alte chestii pe el, pot pune un monitor de 22″ (nu-mi foloseste), firewire800 (nu am harduri care sa aiba coenxiunea asta ), pci slot(nici de asta nu ma folosesc). Eu acasa am wireless, chestia asta cu wireless-ul e in expansiune, cel putin in italia sunt orase unde lumea dispune de conexiune gratis deci te plimbi prin tot orasul si ai semnal.

Publicati un comentariu

Emailul d-voastra nu va fi niciodata publicat sau redistribuit. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>