The new Hotnews

Hotnews

Hotnews s-a relansat. Ne spune Subiectiv, direct din Blogaria. Lui ii place noua imagine a site-ului. Mie imi provoaca o oarecare greata.

Lumea e innebunita dupa color coding. Vad solutia asta peste tot, de la reviste la site-uri de prezentare / portfolio. E o chestie care, daca e aplicata asa cum trebuie poate sa ajute la navigare si la crearea unei experiente de lunga durata bune pentru vizitatori.

In cazul Hotnews, color codingul e bleg, impotent. Per total, site-ul mi se pare mult mai greu de citit si inteles decat pana acum. Structura, in mare, e aceeasi ca si la Cotidianul.ro, doar sunt facute de acelasi om…. nu? :) Are gradienti, ca doar e doipunctzero, pe langa asta, parca s-a spart galeata cu griuri, e foarte trist! Separarea intre articolele de pe prima pagina e prost facuta, din toate punctele de vedere. Mai sunt greseli multe, prea multe si grave pentru a fi tratate intr-u post pe blog.

Spor la redesign!

si etichetat , , , , , . Salvati ca legatura de carte: link permanent. Publicati un comentariu sau lasati un ping: Linkul Ping-ului.

7Comentarii

 1. Takeshy
  Publicat noiembrie 25, 2007 la 8:28 pm | Link permanent

  Made in CMYK. Hoverul e de milionae (printre altele)

  Tot redesign la un site de stiri de acum cateva zile: http://www.msnbc.msn.com/
  Unul dintre motivele pentru care citesc stiri doar de pe .com-uri

 2. Tzepes
  Publicat noiembrie 25, 2007 la 10:15 pm | Link permanent

  E mai mult decat “doipunctzero”. E chiar “zeropunctdoi”.
  Cateva lucruri sunt, insa, evidente:
  - “actualitatea” este, fara indoiala, “albastra” (ca-n bancul cu tziganul si drapelul);
  - “economia” este clar pe “rosu inchis”;
  - iar “lifeul” (adica “traiul”) e dea dreptul “mov”.
  Hmmm… cu “sportul” stam mai bine: e “verde”.

 3. API
  Publicat noiembrie 25, 2007 la 11:52 pm | Link permanent

  da, e de kkt dar ai vazut comentariile…toti il lauda ca ce minunat e

  Designul e potrivit pentru un print, dar nu pentru “online”. e clar ca e desenat de oameni de media tiparita

  ma doare rotita de la mouse cat scrool trebuie sa fac. albul ala dintre articole ma innebuneste…save the pixel rain forest!

 4. Publicat noiembrie 26, 2007 la 12:33 am | Link permanent

  Tzepes: you’re really funny, did anyone ever tell you that?

 5. Tzepes
  Publicat noiembrie 26, 2007 la 12:41 pm | Link permanent

  Haha! Alex Mihaileanu stie bancul numai in “versionul” “The gipsy and the banner”. Eh… e bine si asa.

  Acum, dupa ce am demonstrat ca_color codingul de la Hotnews e foarte bine ales, sa spun putin si despre “negative”: griul acela intins pe mari suprafete e parca putin prea incitant.

 6. Publicat noiembrie 26, 2007 la 6:46 pm | Link permanent

  tzepes: dragul meu, eu is un amarit de jurnalist la baza, nu designer. ca imi place sa imi mai dau cu parerea, asta e partea a doua. si, ca idee, nu stiu bancul despre care vorbesti.
  in fine, nu vad unde am gresit precizind (in paranteza, daca n-ai remarcat) culorile respective. presupun ca tu ai ceva de impartit cu mine, cita vreme tu nu ai comentat designul site-ului, ci comentariul meu. which, by the way, is lame.
  cit despre site sint de acord ca se exagereaza cu tonurile de gri, sint de acord ca nuantele alese nu sint tocmai cele mai placute (si apropo de “rosu inchis”, sa stii ca puteam sa dau codul de culoare, da’ mi-a fost prea lene sa deschid Xara), dar ideea generala era aceea ca arata, in sfirsit, ALTFEL.
  da’ bine ca esti te pricepi tu la comentat comentarii!

  radu: scuze, promit sa nu ma mai iau de comentatorii tai de acum inainte.

 7. Tzepes
  Publicat noiembrie 26, 2007 la 9:44 pm | Link permanent

  Bancul cu tziganu’ si drapelu’: intr-o buna zi li se spune tziganilor ca au voie sa-si faca drapel; sunt intrebati cum ar dori sa fie acest drapel; raspuns: “panza sa fie albastra, iar stema sa reprezinte o cioara si o vioara”; mirare generala… “de ce asa?!”… nu voi reproduce raspunsul minoritatii pentru ca si asa sunt acuzat de multe; si nici “conjunctura internationala” nu este tocmai favorabila…

  Nu am spus ca Hotnews arata groaznic (pe partea de culoare, de exemplu, cea mai mare problema ar fi, totusi, griul ala prea “insistent”). Numai ca “o mana rauvoitoare aparuta ca din neant” a pus msnbc-ul ala mai sus si… s-a dus tot entuziasmul pentru designul hotnews (cu toate ca – asa cum ai observat – nu sunt tocmai un fan al “sfortzarilor in inglish” pe teritoriul Romaniei).
  Restul… e distractie :D

2 Ping-uri

 1. De catre HotNews.ro - layout nou « Florin in noiembrie 26, 2007 la 12:33 am

  [...] pareri: Radu Ceuca , jurnalismonline.ro , subiectiv.ro , MyKinda , Mircea [...]

 2. De catre Hotnews.ro - 50% Discount la un serviciu Gratis! | de ce? blog in noiembrie 27, 2007 la 10:28 pm

  [...] – 50% Discount la un serviciu Gratis! 27 Noiembrie 2007 22:27 Ca s-a relansat Hotnews, cu un site mai mare, mai lent, pe 1024px intins, centrat, web 1.9 style (mai mult nu ii [...]

Publicati un comentariu

Emailul d-voastra nu va fi niciodata publicat sau redistribuit. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>