Campanii de recrutare pe bloguri?

E un concept interesant, nu? Manafu vorbeste si el despre anunturile de joburi pe care le primeste si pentru care ar vrea sa-si faca un site de specialitate.

Intre timp, fara nici o legatura, banuiesc, F5 Solutions au avut parte zilele astea de cateva articole pe blogurile de specialitate. Omul de care aveau nevoie nu era neaparat genul care urmareste atent bestjobs sau alte site-uri de recrutare, mai degraba citeste un blog din domeniu sau are prieteni care citesc… De apreciat a fost ca Ovidiu ne-a trimis, celor care am acceptat sa punem anuntul de angajare, direct cod html numai bun de paste-uit in editorul de WordPress, efort minim din partea bloggerilor, posturi care arata, structural, la fel pe toate blogurile pe care apar.

Ma intreb daca asta e o solutie de viitor pentru angajari, blogurile, campaniile pe bloguri. Mi se pare un mediu mult mai bine targetat decat un site generalist ca bestjobs / ejobs, poate chiar mai ok decat un site gen jobber pentru ca anuntului i se adauga si credibilitatea (sau lipsa ei) autorului blogului. La noi se pare ca a functionat, cel mai nou coleg al nostru a aflat de job de la o prietena care citeste blogul asta.

Pe cand prima campania de recrutare platita, pe bloguri? (in caz ca s-a facut deja, vreau exemple).

si etichetat , , . Salvati ca legatura de carte: link permanent. Publicati un comentariu sau lasati un ping: Linkul Ping-ului.

2Comentarii

 1. Publicat noiembrie 15, 2007 la 8:22 am | Link permanent

  Radu,
  Ieri am pornit un grup de discutii pe tema asta. Inainte, insa, citeste articolul introductiv, de pe blogul jobber.

 2. Publicat noiembrie 15, 2007 la 12:32 pm | Link permanent

  Nope, nu au nici o legatura una cu alta. In cazul nostru cel putin, anuntul trebuia sa iasa mult mai devreme insa, din diverse motive, a fost amanat. Anyway, chiar daca (momentan) rezultatele nu sunt tocmai roz, faptul ca am reusit sa trezim interesul anumitor profesionisti cu greutate in domeniu (seniori in adevaratul sens al cuvantului) este o dovada in plus a faptului ca o campanie sustinuta de blogosfera de specialitate poate aduce o creste semnificativa a spectrului de audienta, ajungand la o targetare care depaseste cu mult canalele “standard” / “traditionale” (eJobs and co.) utilizate online.

  Asa cum spunea si Radu, pe langa vizibilitatea de care se bucura o astfel de campanie in randul blogosferei, o componenta care poate cantari destul de mult in decizia posibililor aplicanti este si credibilitatea celui care promoveaza prin intermediul blog-ului sau acest tip de informatii.

  Acestea fiind spuse, cred ca materializarea campaniilor de recrutare contra cost, pe bloguri, intr-un proiect concret este doar o chestiune de timp.

  Cheers !

  // multumiri pe aceasta cale tuturor celor care au sustinut campania F5 Solutions

Un Ping

 1. De catre Ridic sprânceana » Vechituri » Peşte, pimp, project in noiembrie 15, 2007 la 6:57 pm

  [...] apropo de ce spunea novo şi [...]

Publicati un comentariu

Emailul d-voastra nu va fi niciodata publicat sau redistribuit. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>