How it’s made: e-commerce in Romania, part I

Magazinele online prind curaj, se dezvolta, fac parteneriate cu Vodafone sau platesc 10.000 Eur pentru o campanie in blogosfera. E un domeniu extrem de interesant la noi.

Unul dintre cei care au pus umarul la evolutia eMag, Liviu Taloi si-a lansat blogul personal, intrand in jungla blogosferei. In descrierea din primul articol, am remarcat o fraza interesanta, legata de perioada in care lucra la eMag:

“Am plecat de acolo in mijlocul unui proiect extrem de interesant, si anume profilarea automata si studierea comportamentului utilizatorilor pe site, in scopul manipularii acestora prin reclame si continut specific… am avut 12G de date, date din incepand cu 2003 sau 2001″

Eh, ceva mai mult decat un shopping cart si listing de produse, nu?

Intre timp, felicitari lui weasel pentru campania “PLM”, nu vreau sa fac pe desteptul dar textul comunicatului de presa era clar scris pentru a genera un buzz in legatura cu denumirea serviciului. A functionat, linkuri peste linkuri din blogosfera, cei care stiu ce inseamna PLM rad, nu cred ca s-au simtit prea multi jigniti. Tind sa cred ca procentul celor care au zis “ce tare!” e mult mai mare. Oricum, wishlistul este un feature extrem de util, as vrea sa-l vad la toate magazinele online.

Si una calda, dubios mirositoare, cu influente Neogen, s-a lansat rombay.ro.
Evident, e jenant, bine ca nu l-au scris cu doi “r”.

“Dovada calitatii site-ului vor fi clientii ce nu vor intarzia sa apara nici la noi, intrucat calitatea intotdeauna atrage dupa sine si reusita.”

Bonus, mici intepaturi intre ShopIT si Pc Garage pe blogul lui weasel.

si etichetat , , , , . Salvati ca legatura de carte: link permanent. Publicati un comentariu sau lasati un ping: Linkul Ping-ului.

4Comentarii

 1. Publicat septembrie 14, 2007 la 5:39 pm | Link permanent

  Acelasi Liviu Taloi de aici ? :)

 2. Publicat septembrie 14, 2007 la 9:16 pm | Link permanent

  Fraza cu dovada calitatii m-a facut sa ma cac pe mine de ras. de mare angajament.

  weasel se cunoaste cu ala de la pcgarage, doar i-a facut saitul… :P , intepaturile sunt mai mult sau mai putin prietenesti

 3. Publicat septembrie 14, 2007 la 9:17 pm | Link permanent

  PS: postul lui taloi e cumplit. wtf? l-ai citit tot?

 4. Publicat septembrie 14, 2007 la 10:04 pm | Link permanent

  eh, pe diagonala, mi-a sarit in ochi “manipularii” :) )

Publicati un comentariu

Emailul d-voastra nu va fi niciodata publicat sau redistribuit. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>