Hourly Rate Calculator

freelance_hourly_rate.jpg

Una dintre cele mai stresante probleme avute in perioada de freelancing a fost tariful / ora si calcularea lor in functie de cheltuieli. Ar fi prins bine pe atunci ce au dezvoltat acum cei de la FreelanceSwitch, Hourly Rate Calculator. Nu stiu cate din fieldurile de acolo se aplica majoritatii freelancerilor din Romania dar e oricum un tool interesant. Enjoy

Sunt curios, ce tarife v-au iesit?

si etichetat , , . Salvati ca legatura de carte: link permanent. Publicati un comentariu sau lasati un ping: Linkul Ping-ului.

7Comentarii

 1. Takeshy
  Publicat iunie 8, 2007 la 10:25 pm | Link permanent

  Ar fi frumos sa spui ce ti-a iesit tie si apoi noi :D
  L-am facut de 2 ori si diferentele au fost destul de mari. Sunt si niste intrebari care nu prea le-am inteles si chiar se repeta.

 2. Publicat iunie 8, 2007 la 10:29 pm | Link permanent

  pai, nu mai sunt freelancer deci nu ma mai potrivesc la multe chestii de acolo

 3. eddie
  Publicat iunie 8, 2007 la 11:13 pm | Link permanent

  Stiu toolul de cand a fost lansat pe Smashing Magazine dar oricum, multe chestii nu se aplica pt freelancerii din Romania care nu ruleaza ca PFA a.k.a sunt “baietii cu site-ul” :-)
  Si cifrele care ar iesi acolo nu prea se potrivesc cu peisajul mioritic.
  Oricum, fiecare ar trebui sa aiba un sistem propriu de valori. Si nu e greu sa faci un calcul, luand in considerare cheltuielile tale lunare [chirie, bere, licente soft, hartie igienica, transport, etc..]. Depinde de fiecare cat de mult si cat de bine lucreaza.. ;-) Majoritatea clientilor nu ar plati 20 euro/h. Sunt multi oameni in .ro care accepta solutii mediocre si ieftine –> sunt multi freelanceri care ofera astfel de solutii si strica piata.. Sunt si exceptii pt care tot respectul :)
  Din nou, totul se rezuma la fiecare cat de mult si cat de bine lucreaza.

 4. Publicat iunie 9, 2007 la 12:53 am | Link permanent

  Fara sa pun unele chestii cum ar fi Office Rent, Insurance (desi va fi nevoie), etc. mi-a iesit vreo 22.76$. Mai putin decat rata pe care o folosesc acum, deci sunt cel putin in grafic. :) Sincer, prefer pretul per proiect, care cred ca e mai sanatos in majoritatea cazurilor. Exceptia o fac acum la cerinta clientului, cu care lucrez de vreo cateva luni si care a vrut “sa ma inchirieze”. ;)

  P.S. Mai era un calculator si pe Freelance Tipster: http://www.freelancetipster.com/hourlyrate/

 5. Publicat iunie 9, 2007 la 2:25 pm | Link permanent

  Doar ~17$ pentru mine. Pe cand unul si pentru freelanceri de la noi?

 6. Publicat iunie 9, 2007 la 10:19 pm | Link permanent

  19 doleri… la mine ies din calcul chiriile si inca niste chestii :D

 7. Takeshy
  Publicat iunie 11, 2007 la 10:54 pm | Link permanent

  ~20 Dar depinde de multe, si mai important e ca de obicei plata e per proiect, plata ce poate face sa creasca pay/h sau poate sa o scada, depinde de inspiratia de moment :)

Publicati un comentariu

Emailul d-voastra nu va fi niciodata publicat sau redistribuit. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>